Gäddfiske i Andtjärn

DSC00088web-650x488

Ljusnarsbergs Fiskevårdsområde förvaltar fisket i många av de sjöar som är belägna i kommunen och säljer också fiskekort till dem som vill pröva fiskelyckan. Fiskekorten är av två slag, dels ett allmänt fiskekort för de vatten som bara innehåller gädda, abborre, mört mm samt ett dygnskort för fiske i de populära Andtjärn eller Gåstjärn. I dessa sätts det regelbundet ut regnbåge av fångstfärdigt format och båda är välbesökta av fritidsfiskare.
Men rapporter kommer då och då in, om att det förutom regnbågar också finns stora gäddor där, och det är ju inte direkt önskvärt. Så Fiskvårdsområdet har, i samarbete med PRO anslagit en dag till ett fiske efter gädda i Andtjärn.

DSC00094web-650x501

Mellan 30 och 40 personer ställde upp med fiskeutrustning och gott humör. Korv och bröd till alla bjöd föreningen på och trevlig samvaro kom liksom av sig själv.

DSC00091web-650x488

Resultatet av fisket kan väl bedömas som både bra och dåligt, beroende på hur man ser det. Bara tre gäddor drogs upp under dagen, den största på cirka fyra kilo, och det kan ju verka lite skralt med tanke på antalet fiskare. Men å andra sidan är det ju glädjande att veta att gäddpopulationen i den lilla skogstjärnen inte verkar vara så stor att det påverkar regnbågsfisket i någon högre grad.

DSC00095web-650x491

Och fiskarna (de som höll i spöna och/eller fikade och grillade korv) var i alla fall mycket belåtna med dagen och det härliga vårvädret.

Foto och uppgifter: Gösta Bergman

Det här inlägget postades i Okategoriserade. Bokmärk permalänken.